krav

Skråmträsk Kvarn – ett KRAV-certifierat sommarkafé.

Allt vårt fikabröd är bakat från grunden i vårt eget bageri som ligger i anslutning till kaféet. Här lägger vi stor möda vid att utveckla våra recept för att kunna erbjuda en äkta smakupplevelse. Vi bakar även vissa sorter utan ägg, mjölk, gluten och vanligt socker.

I kaféet kan du också köpa enklare maträtter som paj, sallad och pannkakor. Många av våra rätter passar för dig som vill äta vegetariskt. Maten tillagas också från grunden i vårt eget kök. Mestadels använder vi ekologiska råvaror i bakning och matlagning.

Vår ”handelsbods-hörna” erbjuder kvalitetschoklad, te, kryddor och nymalet mjöl från vår egen kvarn.

Sommaren 2017 var 80% av våra inköp ekologiska och vi strävar hela tiden efter att öka den andelen. Även lokala produkter har en given plats i vårt kök när det finns att tillgå – hjortron från skogarna runt om i kommunen, tomater från Renfors, grädde från Norrmejerier och naturligtvis Västerbottensost.

Kaffet som vi serverar kommer från Guldrutans kafferosteri och är givetvis både KRAV- och Fair Trade-certifierat. Ett riktigt gott kaffe som du dessutom kan dricka med gott samvete. Samma gäller för teet som är av märket Four o’Clock och finns i många olika smaker. För den som vill svalka sig med något kallt kan vi erbjuda ekologisk läsk från Sodalicious eller KRAV-märkt glass av märket Pipers glace.