krav

Skråmträsk Kvarn – ett KRAV-certifierat sommarkafé.

Allt vårt fikabröd är bakat från grunden i vårt eget bageri som ligger i anslutning till kaféet. Här lägger vi stor möda vid att utveckla våra recept för att kunna erbjuda en äkta smakupplevelse. Vi bakar även vissa sorter utan ägg, mjölk, gluten och vanligt socker.

I kaféet kan du också köpa enklare maträtter som paj och sallad. Många av våra rätter passar för dig som vill äta vegetariskt. Maten tillagas också från grunden i vårt eget kök. Mestadels använder vi ekologiska råvaror i bakning och matlagning.

Vår ”handelsbods-hörna” erbjuder kvalitetschoklad, te, kryddor och nymalet mjöl från vår egen kvarn.

Sommaren 2018 var drygt 90% av våra inköp ekologiska vilket gjorde att vi kunde kliva upp på den 3:e och högsta nivån för KRAV-certifierade kaféer/restauranger. Även lokala produkter har en given plats i vårt kök när det finns att tillgå. T ex använder vi alltid mjölk, grädde och smör från Norrmejeriers KRAV-märkta sortiment.

Kaffet som vi serverar kommer från Guldrutans kafferosteri och är givetvis både KRAV- och Fair Trade-certifierat. Ett riktigt gott kaffe som du dessutom kan dricka med gott samvete. Samma gäller för teet som är av märket Four o’Clock och finns i många olika smaker. För den som vill svalka sig med något kallt kan vi erbjuda ekologisk läsk från Sodalicious eller KRAV-märkt glass av märket Pipers glace.