Öppettider sommaren 2020

20 juni – 9 aug, alla dagar kl 11-21

Midsommardagen 20 juni öppnar sommarkaféet för säsongen och håller öppet alla dagar t.o.m 9 augusti.

Med anledning av corona-pandemin har verksamheten anpassats för att minska risken för smittspridning och uppfylla alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

För att du som gäst ska känna dig trygg blir det färre bord inne, men istället fler utebord utspridda på ett större område. För att vara säker på att få plats måste bordsbokning göras i förväg (gäller både ute och inne).

I sommar har vi också anpassat vår meny så att den passar extra bra att ta med om du inte vill sitta i kaféet eller på vår uteservering. Du kan beställa en färdig picknick-påse för avhämtning eller komponera din egen från vår meny. Kaffetermosen får du låna av oss mot en pant. Förbeställda och betalda påsar/take away kan hämtas utomhus.

I närheten av kaféet finns i år ett picknick-område där du kan sitta på betryggande avstånd från andra sällskap. Om du istället vill upptäcka mer av vår vackra by så tipsar vi gärna om andra fina ställen dit du kan åka för att avnjuta ditt fika.

Övriga åtgärder är att våra städningsrutiner har utökats så att betalterminal, handtag, toaletter mm torkas flera gånger varje dag. Borden torkas mellan varje sällskap och vi erbjuder handsprit till våra gäster. Vi som jobbar stannar naturligtvis hemma vid förkylningssymptom och vi ber dig som gäst att göra detsamma. 

Välkommen till oss i sommar!

Om oss

Skråmträsk Kvarn har efter en varsam renovering förvandlats till ett välbesökt sommarkafé, som sedan 2016 finns listat i White Guide Café. Hos oss kan du njuta av gott fika och enklare maträtter. Du kan välja mellan att sitta ute i solen eller dricka ditt kaffe inomhus i den genuina kvarnmiljön. Skråmträsk Kvarn är som enda kafé i Norrland KRAV-märkt på högsta nivå – tre stjärnor. Allt fikabröd bakas från grunden av ekologiska råvaror i vårt eget bageri.

Vi lägger stor möda vid att utveckla våra recept för att alltid kunna erbjuda en äkta smakupplevelse. Vi bakar även vissa sorter utan ägg, mjölk, gluten och vanligt socker.

I kaféet kan du också köpa enklare maträtter som paj, soppa och sallad. Många av våra rätter passar för dig som vill äta vegetariskt eller veganskt. Maten tillagas också från grunden i vårt eget kök. Mestadels använder vi ekologiska råvaror i bakning och matlagning.

Vår ”handelsbods-hörna” erbjuder kvalitetschoklad, te, kryddor och nymalet mjöl från vår egen kvarn.

Meny: Hos oss hittar du fikabröd, mackor och lättare maträtter. Allt är bakat och tillagat på ekologiska råvaror i vårt eget kök.  Se vår meny här.

Evenemang: Under sommaren arrangeras konserter, teater och andra kulturevenemang. Läs mer

Konst-/fotoutställning: Olika konst- & fotoutställningar visas under kaféets sommarsäsong. Läs mer

KRAV-certifikat & utmärkelser: Skråmträsk Kvarn är KRAV-certifierat på högsta nivån, vilket betyder att över 90% av våra inköp är ekologiska. Kaféet rekommenderas också av White Guide CaféLäs mer 

Kvarnens historia: Kvarnen byggdes år 1946 och var i bruk fram till 2003. Sommaren 2009 öppnade sommarkaféet i Skråmträsk Kvarn. Läs mer om kvarnens historia här.

Investeringar: En rad investeringar har gjorts med hjälp av EU-stöd. Läs mer

Betalning: Det går bra att betala med kort (VISA, Mastercard), Swish eller kontanter i kaféet.

Lokalen är anpassad för rörelsehindrade. (Ramp, hiss, RWC).

Fritt WiFi

Passa också på att besöka Skråmträsk sko som tillverkar handgjorda skor. Butik och verkstad ligger ett stenkast från kaféet.