Om oss

Skråmträsk Kvarn har efter en varsam renovering förvandlats till ett välbesökt sommarkafé, som sedan 2016 finns listat i White Guide Café. Hos oss kan du njuta av gott fika, smörgåsar på surdegsbröd eller sopplunch. Du kan välja mellan att sitta ute i solen eller dricka ditt kaffe inomhus i den genuina kvarnmiljön. Skråmträsk Kvarn är också KRAV-certifierat på KRAVs högsta nivå (guld) där minst 90% av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska.  

Alla bröd, bullar och kakor bakas från grunden av ekologiska råvaror i här i kaféet. Vårt bagerikök ligger i kvarnens källarvåning så du kan känna doften av nybakat bröd och bullar redan ute på parkeringen.

Vi lägger stor möda vid att utveckla våra recept för att alltid kunna erbjuda en äkta smakupplevelse. Vi bakar även vissa sorter utan ägg, mjölk, gluten och vanligt socker.

Vårt goda kaffe kommer från Eguale och är både ekologiskt (KRAV-märkt) och Fair Trade. Som en extra bonus är det odlat av ett kvinnokooperativ i Peru och för varje kaffepaket vi köper går en del tillbaka till ett jämställdhetsprogram för kvinnor. För dig som hellre dricker te erbjuder vi kvalitetsteer från Four o’Clock, även dessa ekologiska och Fair Trade.

I vår ”handelsbods-hörna” hittar du nybakat surdegsbröd, stenmalet fullkornsmjöl från vår egen kvarn, kvalitetschoklad, te, kaffe samt en hel del miljösmarta husgeråd.

Mer info

Meny: Hos oss hittar du bullar, fikabröd och matiga mackor. Allt är bakat och tillagat på ekologiska råvaror i vårt eget kök. 

KRAV-certifikat & utmärkelser: Skråmträsk Kvarn är KRAV-certifierat på högsta nivån, vilket betyder att över 90% av våra inköp är ekologiska. Kaféet rekommenderas också av White Guide CaféLäs mer 

Betalning: Det går bra att betala med kort (VISA, Mastercard), Swish eller kontanter i kaféet.

Tillgänglighet: Lokalen är anpassad för rörelsehindrade (ramp, hiss, RWC). Tillgång till fritt WiFi för våra gäster.

Hållbarhetsarbete: Om du vill veta mer om hur vi jobbar med hållbarhet kan du se vår hållbarhetspolicy här.

Kvarnens historia: Kvarnen byggdes år 1946 och var i bruk fram till 2003. Sommaren 2009 öppnade sommarkaféet i Skråmträsk Kvarn. Läs mer om kvarnens historia här.

Investeringar: En rad investeringar har gjorts med hjälp av EU-stöd. Läs mer